28.10.2010 г.

Прости правила при захранване

Ще ви представим няколко основни правила при захранване на кърмачето.
Когато сте в началото на захранването определено трява да се подчините на изпитаните правила от десетилетия наред:
1. Всяка нова храна се дава на кърмачето на малки порциики около 2 до 3 лъжички, обикновенно преди кърмене, най вече по време на обедното кърмене.
2.Когато детето вече понася и приема това количество, може ежедневно да увеличавата дозата с по 2 до 3 лъжички, така че след седмица до 10 дни, да успеете да заместите едно кърмене с нова храна.
3. Преминаването към обща храна е един дълъг процес при който кърмачето се научава да приема храната с лъжичка, приучава се да дъвче храната, а не да я суче, така че търпението е много важно.
4. Приучавайте детето на хранителни навици още от най ранна кърмаческа възраст: да приема храната в точно определено време, да поставяте салфетка, да пазите хигиена и чистота.
5. След 7 или 8 месец , когато вече може да стои седнало самостоятелно, бихте могли да поставите детето в столче за хранене. Така то се причуава на самостоятелност, изпитва интерес и намира своето място за хранене.
6. Винаги когато захранвате детето подхождайте с усмивка, без напрежение, без насилствено натикване.,захранване
Децата усещат всяко ваше притеснение, всяка тревожност и всяка насилственост за поредната хапка, може да ги откаже от общата храна и дори да доведе отвращение и до безапетитие.
 

Хранене на бебето

Хранене на кърмачето, детско хранене, кърмене, схеми на захранване